Employee Lider Invest

Priznanje za investiciju koja je najviše doprinijela zapošljavanju u Hrvatskoj

 

BAUWERK BOEN d.o.o. Đurđevac je izvanredan primjer stranih ulaganja iz Švicarske i Norveške u  proizvodnju premium parketa od prirodnog drva u srcu hrvatske Podravine. Kao dio Bauwerk Boen Grupe, čiji brandirani proizvodi su poznati diljem svijeta, Bauwerk Boen Đurđevac uspio je u kratkom periodu od 1,5 godine od temelja obnoviti postrojenje, modernizirati tehnologiju, obučiti radnike te postići najvišu razinu u proizvodnji premium parketa. Gotovo svi naši proizvodi izvoze se na najzahtjevnija europska i svjetska tržišta.

Priznanje za ostvarene rezultate Bauwerk Boen Đurđevac dobio je već 2018. kada je tvrtka nagrađena kao najbolji investitor koji najviše doprinosi izvozu Hrvatske. Vlada RH nam je javno dodijelila službeni status kvalificiranog investitora-korisnika državnih poticaja povodom izravnih ulaganja, a HGK Koprivničko-Križevačke županije nam je nedavno dodjelila nagradu «Zlatna kuna» za najuspješnije poduzeće srednje veličine.

Sve nagrade su poticaj za daljnje aktivnosti i rad, obzirom smo uspjeli:

 • ostvariti rast prihoda više od 13 puta, odnosno prihod veći od 269.000.000 Kuna
 • udvostručiti broj zaposlenih
 • ostvariti godišnji prihod po zaposlenom više od 1.000.000 Kuna
 • sanirati dugogodišnje prenesene gubitke tvrtke prethodnika od preko 200.000.000 Kuna
 • u više navrata postupno povećavati plaće zaposlenima, te postati konkurentan i poželjan poslodavac koji podupire nastojanja Vlade RH u zadržavanju radne snage u našoj domovini
 • stvoriti dobit nakon oporezivanja nakon dugogodišnjeg poslovanja s gubicima prethodnika.

 

Bauwerk Boen Đurđevac je jedinstveni pozitivan primjer za ostvarenje željenih ciljeva i strategije Vlade RH za razvoj hrvatske drvne industrije, a što je osobito vidljivo na ključnim područjima kao što su:

 • ULAGANJE – do sada je Bauwerk Boen Grupa uložila preko 150.000.000 Kuna u hrvatsku tvornicu isključivo iz izvora privatnog kapitala direktnih stranih investicija u Hrvatsku.
 • FINALIZACIJA – u Đurđevcu se proizvodi gotov parket vrhunske kvalitete čime je stvorena visoka dodana vrijednost sirovinama.
 • INOVACIJE – jake globalne brendove Bauwerk i Boen desetljećima kontinuirano podupire predano istraživanje i razvoj. Ovo dragocjeno znanje i ugled je ujedno velika prilika za promociju hrvatske drvne industrije u svijetu kako bi se postigao dugoročni cilj brendiranja hrvatske drvne industrije.
 • ZAPOŠLJAVANJE – prilikom preuzimanja tvrtke prethodnika Bauwerk Boen Đurđevac je zadržao svih  120 radnika te je potom, novim zapošljavanjem, tvrtka dosegla broj od ukupno 265 zaposlenih.
 • CLUSTERING (klasterska suradnja) – novoizgrađena vlastita pilana ciljano zadovoljava tek 25% proizvodnih potreba, upravo kako bismo potaknuli klastersku suradnju s lokalnim hrvatskim pilanama i primarnim prerađivačima. Ovakav kooperativni klasterski poslovni model u praksi je implementiran od samog početka poslovanja Bauwerk Boena u Hrvatskoj.
 • ODRŽIVOST – gospodarska, ekološka i društvena odgovornost utkana je u naše vrijednosti.

 

Stoga, kao najbolji primjer tvrtke koja može brandirati hrvatsku drvnu industriju, za očekivati je od Vlade RH kao i svih nadležnih tijela pravedni tretman prema našoj tvrtki u budućem radu. Zaposlenici Bauwerk Boen Đurđevac to zaslužuju. Hvala vam na podršci!

Bauwerk Boen d.o.o. izjava predsjednika uprave – preuzimanje u word formatu