Bauwerk Group jača prisutnost na sjevernoameričkom tržištu parketa

Grupacija Bauwerk Group je 01. svibnja 2022.godine preuzela Somerset Hardwood Flooring, sa sjedištem u Somersetu, Kentucky (SAD).

Akvizicijom, Bauwerk Group jača svoj globalni profil i stječe snažnije uporište na rastućim tržištima podova u SAD-u i Kanadi. Transakciju karakterizira izrazito komplementarna priroda dviju tvrtki. Somerset Hardwood Flooring ima etabliran brend i jaku tržišnu poziciju u SAD-u sa značajnom prisutnošću u relevantnim prodajnim kanalima.

Poznat po podovima od punog tvrdog drva, Somerset Hardwood Flooring će imati koristi od stručnosti Bauwerk grupe u višeslojnim projektiranim podovima. Tvrtke će također imati koristi od zajedničke specijalizacije na podovima od tvrdog drva, njihovog zajedničkog usmjerenja u proizvodnji i zajedničkog fokusa na kvalitetne proizvode. Ovako zaokružena grupacija se pozicionira kao globalni tržišni lider u kvalitetnim podovima od tvrdog drva s geografski dobro rasprostranjenim prometom od oko 400 milijuna CHF i volumenom proizvodnje od više od 11,5 milijuna četvornih metara.

„Uz Somerset Hardwood Flooring pronašli smo idealnog partnera za sjevernoameričku ekspanziju Bauwerk grupe. Svi zahtjevi koje smo postavili za akviziciju, kao što su dobro pozicioniranje na tržištu, proizvodni kapacitet, visoka kvaliteta i usklađenost u smislu vrijednosti i ljudi, vrijede za Somerset,” izjavio je Patrick Hardy, izvršni direktor i predsjednik Bauwerk Group AG. “Drago nam je što možemo nastaviti priču o uspjehu Somerset Hardwood Flooring i naslijeđe osnivača Stevea Merricka.”

“Obje strane na stol donose ključne atribute za uspjeh, a kada se spoje, to će omogućiti samo jačanje sljedećih koraka za obje tvrtke”, izjavio je Somersetov vlasnik Steve Merrick o transakciji. “Pod vodstvom Bauwerk grupe, Somerset Hardwood Flooring će moći dodatno proširiti svoje snage i pozicionirati se za još veći rast u budućnosti.”

Marka Somerset Hardwood Flooring ostat će i nadopuniti ostale brendove u portfelju Bauwerk Grupe (Bauwerk Parquet i Boen), pri čemu će sva tri brenda zadržati svoje regionalne fokuse i identitete proizvoda. Bauwerk Group se može osloniti na dokazani menadžerski tim tvrtke Somerset Hardwood Flooring, na čelu s dugogodišnjim potpredsjednikom prodaje i marketinga Somerset Hardwood Flooring, Paulom Stringerom, kao novim izvršnim direktorom/predsjednikom.
Strane su se složile da neće otkrivati financijske detalje transakcije.

 

O Bauwerk Group AG

Bauwerk Group, sa sjedištem u St. Margrethenu (CH) jedna je od vodećih tvrtki u europskoj industriji parketa s prometom od oko 300 milijuna CHF i oko 1.600 zaposlenih. Grupa posjeduje brendove Bauwerk Parkett i Boen te ima proizvodne pogone u Švicarskoj, Litvi i Hrvatskoj.

O Somerset Hardwood Flooring Inc.

Od svog osnivanja 1990., Somerset Hardwood Flooring Inc. etablirao se kao jedan od najuglednijih proizvođača parketa od tvrdog drva u SAD-u. Proizvodnja se odvija u glavnoj tvornici u Somersetu (Kentucky, SAD) i proizvodnom pogonu u Crossvilleu (Tennessee, SAD) s distribucijom diljem zemlje putem vodećih distributera u SAD-u.