Bauwerk Boen mjesečno izveze 50 šlepera gotovog parketa i poluproizvoda

Bauwerk Boen d.o.o. iz Đurđevca dio je Bauwerk grupe čiji su brendirani proizvodi poznati diljem svijeta.

Tvrtka je izvanredan primjer stranih ulaganja iz Švicarske u proizvodnju premium parketa od prirodnog drva u srcu hrvatske Podravine. Kao dio Bauwerk Grupe, Bauwerk Boen Đurđevac uspio je u kratkom periodu od temelja obnoviti postrojenje, modernizirati tehnologiju, obučiti radnike te postići najvišu razinu u proizvodnji premium parketa.

Bauwerk Boen Đurđevac gotovo sav proizvedeni parket izvozi na najzahtjevnija europska i svjetska tržišta.

– Prvenstveno izvozimo u Njemačku, Švicarsku, Austriju, Skandinaviju, općenito Europu, SAD, Daleki istok te razna odredišta diljem svijeta, a mjesečno izvezemo oko 50 kamiona što je oko 160.000 četvornih metara ili 1100 tona gotovog parketa, visoko vrijednog gornjeg sloja parketa te poluproizvoda koje šaljemo na završnu obradu u ostale članice grupacije – kažu iz tvrtke

Foto: Lider media

Bauwerk Boen u Đurđevcu zapošljava 250 radnika, a za svoje iznimne rezultate tvrtka je nagrađivana i kao najbolji investitor koji doprinosu izvozu Hrvatske, kao najuspješnije poduzeće srednje veličine, a okitila se i nagradom Special Lider invest za kontinuirano ulaganje.

–  Također, iznimno se brinemo o očuvanju okoliša te stalnim unaprjeđivanjem logistike i proizvodnje doprinosimo smanjenju proizvodnje CO2 te općenitom održivom poslovanju – dodaju iz tvrtke Bauwerk Boen.

 

Izvor: https://lider.media/poslovna-scena/hrvatska/brojimo-slepere-28-tvrtka-bauwerk-boen-mjesecno-izveze-50-slepera-gotovog-parketa-i-poluproizvoda-134487