Bauwerk Boen iz Đurđevca plasira gotove proizvode na cijelo svjetsko tržište

Posebno priznanje Lidera za investiciju koja je najviše pridonijela izvozu Export Lider Invest 2018. dobila je tvrtka Bauwerk Boen Hrvatska, proizvođač parketa iz Đurđevca.

– Vrlo smo ponosni da je Bauwerk Boen Hrvatska dobitnik nagrade Export Lider invest 2018., odnosno priznanja za investiciju koja je najviše pridonijela izvozu. Rezultat je to predanog rada gotovo 300 kolegica i kolega u Hrvatskoj ali i cijele grupacije Bauwerk Boen koja trenutno zapošljava oko 1.800 radnika – rekao je Igor Benaković, predsjednik uprave Bauwerk Boena Hrvatska komentirajući priznanje.

– Naša nova tvornica u Đurđevcu već proizvodi finalne proizvode za cijelo svjetsko tržište, prije svega poradi predanog rada naših domaćih kolegica i kolega te svih suradnika čijim zalaganjem smo ostvarili ovakav sjajan uspjeh u podizanju najmodernije tvornice parketa. Dosadašnjom investicijom od oko 150 milijuna kuna u Hrvatskoj izgrađeni su pogoni od onih za primarnu obradu drveta pa sve do finalne proizvodnje vrhunskog parketa, kao i prateća infrastruktura te je nabavljena nova oprema i strojevi potrebni za proizvodnju visokokvalitetnih proizvoda. Također, investicija je rezultirala značajnim povećanjem broja zaposlenih u Bauwerk Boenu u Hrvatskoj, čiji je broj više nego udvostručen sa 125 na oko 280 zaposlenih, od kojih su gotovo polovica naše kolegice odnosno žene – kaže Benaković.
Ovim programom, osim ulaganja i rekonstrukcije proizvodnih pogona, planirano je zapošljavanje novih dvjestotinjak djelatnika što će doprinijeti poboljšanju ekonomskih i društvenih pokazatelja, kako Županije, tako i cijele regije, ali i države, navode iz tvrtke. Dodaju da će nova ulaganja u modernizaciju i proširenje postojećih, odnosno izgradnja novih proizvodnih kapaciteta te nabava nove opreme i strojeva ovisiti o uvjetima nabave kvalitetne drvne sirovine hrastovih trupaca, prvenstveno putem sustava kvota pod državnim upravljanjem.

Grupacija Bauwerk Boen AG, Wallisellen nastala je 2013. godine spajanjem dvije velike tvrtke: Bauwerk Parkett AG iz Švicarske i Boena AS iz Norveške čime je novonastala grupa postala jedna od vodećih svjetskih proizvođača parketa visoke kvalitete te drugi najveći proizvođač parketa u cijeloj Europi.
Grupacija Bauwerk Boen d.o.o. na hrvatskom je tržištu prisutna više od 25 godina ali dosada samo kao kupac drvne sirovine. Grupacija distribuira cijeli niz različitih vrsta parketa kroz različite kanale distribucije u više od 50 zemalja svijeta. Bauwerk Parkett AG u 2016. godini zapošljavala je preko 1.900 radnika te je ukupno proizvela oko 9,5 milijuna četvornih metara parketa.

Autor: Ivan Ivanović / lider media

Foto: Ratko Mavar

Lider invest 2018 – Završna manifestacija i dodjela nagrada – video